Kursstarter

Handledarutbildning
31 Jan 16.30 - ca 20.00, 14 Feb 16.30- ca 20.00
Anmäl Er gärna via hemsidan
» Läs mer

Teoristart

» Läs mer

Riskettan

» Läs mer

Uppkörning och teoriprov

För att få utföra sina prov genom trafikskolan ställs vissa krav på eleven för att få de bästa förutsättningar att lyckas. Man måste vara klar med teorin fram till och med sluttestet eller ha kommit så långt att det finns möjlighet att bli klar med det senast två dagar innan uppskrivning. Är inte teorin klar till och med sluttestet två dagar innan uppskrivning förbehåller vi oss rätten att avboka proven.

Eleven måste också ha kommit så långt i utbildningen att eleven på ett självständigt sätt kan framföra fordonet och samspela med övriga trafikanter utan hjälp från trafikläraren. Detta för att på ett så likt sätt som möjligt få känna på hur en uppkörning går till. Märker vi att eleven inte uppfyller kraven på självständig körning förbehåller vi oss även här att avboka/skjuta upp proven.

Säkerhetskontroll

I slutet av utbildningen gör vi säkerhetskontroller så att eleven vet mer om bilens belysning, invändig kontroll, däck och vad som finns under motorhuven. Detta är det första man får göra under sin uppkörning och är således en del av ett körprov.

Teoriprov

Både teori och körprov bokas alltid sammanhängande första gången. Det går alltså inte att bara boka ett teoriprov, utan körprovet bokas sammanhängande. Eleven ska infinna sig på Trafikverket ca 30 min innan utsatt tid. OBS! medtag giltig legitimation.

Körprov

Om tex uppkörningen börjar 13:45 samlas trafikläraren och eleven på trafikskolan kl 13.00. Vi börjar med att kolla över någon säkerhetskontroll för att sedan köra en uppvärmningsrunda på 40 min där syftet är att eleven ska bli så avslappnad som möjligt inför provet. Vi avslutar uppvärmningen på Trafikverket där vi överläm eleven till förarprövaren som tar över under körprovet. OBS! medtag giltig legitimation.  Kostnaden till trafikskolan under körprovet blir: 40 mins körning och lån av bil ( 1200kr ). Övriga kostnader till Trafikverket tillkommer.